De Tukkers 1 deelt de punten met Losser 1

ALBERGEN – De wedstrijd  tussen de eerste elftallen van De Tukkers en Losser leverde geen winnaar op. De Albergenaren kwamen na de rust op voorsprong na een 0-1 achterstand, maar Losser maakte in de slotfase nog de gelijkmaker: 2-2.

Net als vorige week tegen KOSC had De Tukkers al binnen de minuut de score kunnen openen. Gelijk na de aftrap werd Ingo Kroeze door de crosspass van Marco Stege de diepte ingestuurd. Met een boogbal wist hij de bal over de keeper te krijgen, maar ook over het doel. Beide ploegen lieten elkaar in de beginfase opbouwen. Zowel De Tukkers als Losser wisten door matig voetbal niet tot grote kansen te komen. Na ongeveer een half uur spelen namen de gasten de leiding. Het schot op doel werd door een verdediger van De Tukkers van richting veranderd, waardoor doelman Sander Kemperink kansloos was: 0-1. Nog voor de rust kwamen de zwart-witten goed weg toen Losser uit een vrije trap de lat raakte. In de rebound werd de bal weer richting het doel geschoten. De speler van Losser die het laatste tikje gaf stond in buitenspelpositie, dus werd het doelpunt afgekeurd.

In het tweede bedrijf probeerde Losser de voorsprong te behouden en was het De Tukkers met een groot overwicht. De thuisploeg kreeg ook een paar goede mogelijkheden om de gelijkmaker te maken. De doelpogingen van Kjell Huisman en Stijn Boswerger werden door de doelman van Losser gekeerd. Het was wachten op de gelijkmaker en die viel ook in de 67e minuut. Een afgeslagen vrije trap kwam voor de voeten van Marco Stege. Vanaf de rand van het strafschopgebied plaatste hij de bal prachtig in de verre hoek: 1-1. De Tukkers bleef Losser onder druk zetten en ging voor de winst. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd schoot Joep Egberink de Albergenaren op voorsprong. Het was wederom Marco Stege die aandeel had in het doelpunt. Zijn crosspass werd door Egberink goed gecontroleerd en tot doelpunt verwerkt: 2-1. De voorsprong was niet van lange duur, want in de extra tijd van de wedstrijd scoorden de gasten de gelijkmaker.  Ruben Bos kopte de bal uit een vrije trap vanaf de rechterkant hard tegen de touwen: 2-2. Op aangeven van Joep Egberink had Thijmen Meijer in de laatste minuut nog een grote kans om De Tukkers aan de zege te helpen. De bal sprong iets te ver van zijn voeten, waardoor de doelman redding kon brengen.

Op zondag 6 mei speelt De Tukkers 1 een uitwedstrijd tegen Sportclub Enschede 1. De aftrap op Sportpark Het Diekman is om 14:00 uur.